Exide představil inovaci baterií na veletrhu Automechanika

TMZ » Novinky » Exide představil inovaci baterií na veletrhu Automechanika


Exide Technologies, přední světový poskytovatel řešení uchovávání elektrické energie představil své nejnovější produkty na veletrhu Automechanika Frankfurt 2016. Zahrnovalo to i představení noví baterií pro komerční a užitková vozidla a novou řadu baterií pro Motocykly a Sport. Společnost také vystavovala své nejúspěšnější typy autobaterií na trhu, včetně renomované řady Start-Stop. Poslední inovace výrobků společnosti Exide, působící jako dodavatel originálních dílu předních světových výrobců automobilů a nákladních vozidel, jsou určeny přímo trhu náhradní spotřeby.

Exide Start-Stop baterie byly navrženy pro originální osazení a nejnovější generace naplňuje, ba dokonce přesahuje požadavky v rámci nových standardů EN 50342-6 (2015). Start-Stop automobily jsou produkovány na trh ve velkém množství a konstruktéři si stále více uvědomují potřebu zvolit správnou technologii. Se správnými Start-Stop bateriemi schválenými výrobci automobilů, Start-Stop baterie poskytují maximální výkon a maximální úsporu paliva – a vedou k úspoře nákladů pro motoristy. Exide má nejen správnou technologii, ale také aktuální a stále se doplňující informace a nástroje pro výměnu baterií, pomáhající zavést tento rychle rostoucí segment na trh.

Exide Strong PRO je zcela nová baterie pro nákladní vozidla. Obsahuje prvky nové generace HVR (high vibration resistance) a přichází s technologií Carbon Boost, inteligentním řešením Exide pro snížení stratifikace kyseliny, rychlejšího dobíjení a zvýšení počtu dobíjecích cyklů. Od zavedení nádrží  AdBlue pro dieselové motory nákladních aut, které měli přispět k naplňování požadavků emisní normy EURO 6, mnoho výrobců nákladních automobilů přemístilo baterií za zadní nápravu, kde vibrace zvyšují možnost jejich selhání. Unikátní technologie Exide HVR je navržena tak, aby tomuto předešla a umožnila systému Strong PRO projít nesmírně náročnými vibračními testy podle standardu V4 nové evropské normy EN 50342-1 (2015) – stala se jednou z prvních baterií, která to dokáže. S lepší startovací spolehlivostí a delší životností, Strong PRO poskytuje optimální provozní náklady vašeho vozového parku.

Společnost Exide na veletrhu Automechanika také představila novou řadu baterií pro Motocykly a Sport. Zahrnuje nové Li-lon (lithium-iontové) ultralehké baterie a tím zvyšují akceleraci a poskytují lepší zážitek z jízdy. Tyto baterie jsou ideální pro sezónní použití, přicházejí s vysokou startovací schopností a zaměřují se na motocyklisty hledající supervýkonné baterie. Exide má zkušenosti s přímou výrobou průmyslových lithium-iontových baterií, což bylo klíčové pro uvedení Exide Li-lon baterií na trh. Nové typy baterií pro Motocykly a Sport mají zcela nový obal s elegantním, uživatelsky laděným designem. Výhody a vlastnosti produktů jsou popsány na obalu a zadáním QR kódu se snadno dostanete na speciální webové stránky s detailními informacemi o produktu – poskytujícími celou řadu výhod pro servisní techniky a prodejce. Vedle Li-lon tato řada obsahuje vysokovýkonné baterie GEL, AGM Ready, AGM a Conventional.

„Exide získal na veletrhu Automechanika vynikající ohlas. Návštěvníci byli seznámeni s novým standardem normy EN 50342a přivítali, že Exide plní resp. překračuje její požadavky „řekl Michael Geiger, viceprezident pro Prodej a marketing – EMEA Exide Technologies. „Nové testy byly navrženy tak, aby odzkoušeli baterie na hranici jejich možností a poslední inovace Exide tento úkol s rezervou plní“.

Veletrh Automechanika Frankfurt 2016 se konal 13. – 17. září a přilákal kolem 140 000 návštěvníků v průběhu pěti dnů. Exide na výstavě úspěšně uvedl svou novou generaci baterií.